Aktualności

 

JERKY Wieprzowe oferowane będą na razie w dwóch wariantach smakowych „Classic” oraz „Pieprzowe” z dodatkiem naturalnych przypraw i pieprzu. Producent użył do produkcji szynki wieprzowej, którą w postaci plastrów poddaje się długiemu procesowi suszenia. Każdy z oferowanych wariantów ma tą samą wysoką mięsność, plasującą produkty w kategorii Premium. Do wyprodukowania 100g „JERK-ów” wykorzystano aż 283g szynki wieprzowej.

jerky wieprzowe kaminiarz

- Szynka była naturalnym wyborem – podkreśla Tomasz Przymencki dyrektor produkcji w ZMW Kaminiarz - Chcieliśmy zaoferować konsumentom przekąskę z kategorii Premium, a szynka to najszlachetniejsza część tuszy wieprzowej, o bardzo dobrych walorach smakowych i jakościowych. Dzięki temu oferujemy produkt wysokobiałkowy o niskiej zawartości tłuszczu. Co istotne są to produkty bezglutenowe - dodaje.

JERKY to kultowa przekąska na rynku amerykańskim. Tam dostępna jest głównie w postaci suszonej wołowiny, ale spotykane są również warianty wieprzowe, drobiowe i na bazie mięsa z indyka. Dostępna na krajowym rynku oferta to przede wszystkim importowane produkty wołowe, a w przypadku suszonej wieprzowiny to wyłącznie domowe produkcje na własny użytek. Marka KAMNIARZ rozpoczęła produkcję JERK-ów z mięsa wieprzowego z uwagi na silne polskie tradycje i przyzwyczajenia spożywania wieprzowiny. To także odpowiedź na rosnącą popularność mięsnych przekąsek na rynku polskim.

- Widzimy dynamiczny rozwój kategorii przekąsek - mówi Waldemar Szymczak dyrektor handlowy ZMW Kaminiarz - JERKY Wieprzowe marki Kaminiarz będą w niej zupełną nowością. Przekąska stanowi wartościowe uzupełnienie codziennej diety. Docenią ją przede wszystkim osoby aktywne, potrzebujące szybkiego zastrzyku energii, ale także smakosze mięsnych przysmaków. To produkt impulsowy, naturalnym kanałem sprzedaży sklepy typu „convenice store”, stacje benzynowe oraz lokale gastronomiczne - dodaje.

Przekąska JERKY nie wymaga przechowywania w lodówce, jest typową przekąską typu „outdoor”. Niewielkie opakowania 35g ułatwiają zabranie przekąski w podróż, na wycieczkę rowerową, wyprawę wędkarską lub górską, czy po prostu na spożycie podczas przerwy w pracy, jako szybki sposób na zaspokojenia głodu.

Na świecie ta mięsna przekąska popularna jest wśród sportowców z dyscyplin angażujących duży wysiłek fizyczny, wśród biegaczy długodystansowych, trójboju siłowego, czy kulturystów. Oryginalność, łatwość przechowywania i podawania oraz wytrawny smak czynią z nich jednak uniwersalną mięsną przekąskę, dla każdej osoby.

jerky classic z szynki wieprzowej 

To kolejna nowość od marki Kaminiarz w ostatnim czasie. Niedawno zakład wprowadził na rynek bekon smażony w kostce. Kaminiarz to zakład wyspecjalizowany w produkcji boczku, który stanowi 95% oferty. Produkuje dziennie 50 ton boczku posiada specjalne linie do jego wykrawania i obróbki, od lat spełnia międzynarodowe standardy BRC oraz IFS. Oferta boczku kierowana do kanału nowoczesnego i HoReCa to w całości produkty bezglutenowe. Ich uzupełnieniem jest limitowana produkcja klasycznych wędlin i wędzonek, jak szynka dojrzewająca, polędwica sopocka, czy kiełbasa krakowska.

 

Sprawdź ofertę JERKY:

JERKY Wieprzowe Classic - kliknij

JERKY Wieprzowe Pieprzowe - kliknij

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r