Kaminiarz 1926

Boczek wędzony, parzony, dojrzewający, pieczony oraz na grilla

Marka „KAMINIARZ” znana jest przede wszystkim jako producent boczku wędzonego, parzonego, dojrzewającego, pieczonego oraz na grilla, dedykowanego dla konsumentów indywidualnych oraz jako surowiec dla przemysłu spożywczego.

W zakładzie produkcyjnym mieszczącym się w Święciechowie, w Wielkopolsce, w oparciu o standardy jakości systemów: IFS i BRC, produkujemy ponad 50 ton boczku dziennie.

Inspirację czerpiemy z rodzinnej tradycji masarskiej, która sięga początków ubiegłego wieku. Historię marki zapoczątkował w 1926 roku dziadek dzisiejszych właścicieli - Stefan Kaminiarz - budując renomę masarza wytwarzającego wyroby według własnych, niepowtarzalnych receptur. Kluczowe znaczenie w historii marki miała decyzja trzeciego pokolenia rodziny o specjalizacji zakładu w produkcji boczku.

Profilując produkcję zakładu w kierunku przetwarzania boczku, byliśmy pionierem w Polsce w oferowaniu tego asortymentu. Wyznaczaliśmy standardy produkcyjne i jakościowe rozwijając rynek oraz kreując popyt na boczek. Dziś jesteśmy krajowym liderem w jego produkcji i liczącym się dostawcą na rynku europejskim. Coraz częściej boczek sygnowany naszą marką trafia również na rynki poza-europejskie.

 

Oferujemy boczek w płacie, w plastrach i krojony w słupki, w różnych gramaturach oraz wariantach przetworzenia: boczek wędzony, parzony, dojrzewający, pieczony oraz na grilla. Boczek wędzimy tradycyjną metodą, eko-drewnem olchowym, bukowym lub klonowym. Ofertę boczku uzupełnia ograniczona gama wędlin, wśród których wyróżnia się linia produktów dojrzewających jak szynka i polędwica dojrzewająca oraz przekąski mięsne typu JERKY [biltong], produkowane z długo suszonej szynki wieprzowej.

Jerky wieprzowe to wysokobiałkowe, mięsne przekąski dedykowane dla osób aktywnych. Snaki mięsne kategorii Premium! [Więcej o JERKY – tutaj].

Nowoczesny park maszynowy oraz unikatowe rozwiązania w zakresie obróbki i krojenia pozwalają nam zaopatrywać najbardziej wymagających klientów z przemysłu spożywczego i HoReCa oraz oferować dedykowane rozwiązania np. w zakresie stopnia wypieczenia boczku, grubości plastrów boczku, czy wielkości opakowań.

To dzięki jakości, skali produkcji i elastyczności zaopatrujemy w boczek czołowych krajowych i zagranicznych producentów dań gotowych, największych dystrybutorów dla segmentu HoReCa, a także bezpośrednio, renomowane restauracje, sieci pizzerii oraz fast-food-ów.

W ofercie detalicznej boczek sygnowany marką „Kaminiarz” lub pod marką własną, znaleźć można na półkach sieci super i hiper-marketów, dyskontów, a także w małych lokalnych sklepach spożywczych. Rosnącą popularnością cieszą się zwłaszcza wyroby krojone [boczek w plastrach i krojony w słupki] z kategorii convenience [HoReCa], które cechuje nieduża gramatura, a tym samym funkcjonalność pożądana przez współczesnych klientów.

 

 

Logo LNB bez tla

Jako lider rynku, czujemy odpowiedzialność za rozwój kategorii, to dlatego w rocznicę 90-lecia marki uruchomiliśmy kampanię promującą boczek, jako doskonałą mięsną przyprawę. W serwisie www.lubienaboczku.pl fani kulinariów znajdą dziesiątki przepisów na potrawy z boczkiem, w tym inspirujące pomysły na... wytrawne desery. 

Po prostu, Boczek i ..wreszcie smakuje!

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r