Innowacje

Boczek pieczony w plastrach i kostce. Innowacyjna technologia!

Zainstalowane w zakładzie linie produkcyjne to unikatowe rozwiązania dostarczone przez światowych liderów w produkcji wyposażenia dla zakładów mięsnych, których nie spotka się w innych przetwórniach.

innowacje imag1

Zakład produkcji boczku w Święciechowie zawsze wyróżniał się zaawansowanym poziomem technologicznym. Zainstalowane w zakładzie linie produkcyjne to unikatowe rozwiązania dostarczone przez światowych liderów w produkcji wyposażenia dla zakładów mięsnych, których nie spotka się w innych przetwórniach.

Stały rozwój technologiczny umożliwił wprowadzenie na rynek krajowy, jako pierwszemu producentowi, boczek wędzony krojony w formie słupków. Z kolei boczek w plastrach sygnowany marką „Kaminiarz” słynie z perfekcyjnego cięcia i wysokiej standaryzacji jakości.

Najnowszą inwestycją, unikatową na skalę europejską, jest instalacja innowacyjnej linii do produkcji boczku pieczonego w technologii pieczenia strumieniem gorącego powietrza.

paskiZaletą tej technologii jest nie tylko wyższa efektywność produkcji boczku pieczonego, ale przede wszystkim standaryzacja i powtarzalność wypieczenia oraz możliwość stopniowania wypieczenia w zależności od przeznaczenia boczku.

Konsument ostateczny doceni z pewnością teksturę i smak tak wypieczonego boczku, typowy dla tradycyjnego, domowego smażenia boczku na patelni oraz wysoką chrupkość. Wszyscy jego potencjalni użytkownicy, tj. przemysł spożywczy, kucharze, jak i konsumenci docenią fakt, iż przygotowanie do spożycia boczku pieczonego w tej technologii, znacznie skraca czas pracy na kuchni.


 

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r