Boczek Pieczony

Boczek Pieczony Sałatkowy to wędzonka wieprzowa, pieczona przy użyciu unikatowej na europejskim rynku technologii pieczenia suchym, gorącym powietrzem, bez użycia oleju

Boczek Pieczony Sałatkowy Kaminiarz
Opakowanie: Boczek Pieczony Sałatkowy Kaminiarz

Boczek Pieczony Sałatkowy to produkt gotowy do zastosowania na zimno, lub po dalszej obróbce termicznej. Boczek najwyższej klasy. Mięso wieprzowe starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Więcej o specyfice boczku pieczonego przeczytasz tutaj.

Forma produktu, tj. drobne płatki pieczonego boczku, predestynuje go do dekorowania boczkiem sałatkowym różnych dań np. zup, sałatek. Wielkość płatków jest zróżnicowana 7/7 lub 12/12 mm, w zaleźności od potrzeb zamawiającego. Idealne rozwiązanie dla podmiotów z segmentu HoReCa, a także do zastosowań domowych!

Boczek Pieczony dostępny jest również w formie plastrów.

Gramatury - "Boczek Pieczony Plastry" 

Produkt  Wypieczenie Gramatura Indeks produktu 
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/200 100 / 200 1,0 kg 013-02-026
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/200  100 / 200 0,5 kg  013-02-027
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/200  100 / 200 2,2 kg   013-02-028
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/220 12/12  100 / 220 1 kg 013-02-035
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/220  100 / 220 1 kg  013-02-036
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/250 6mm  100 / 250  2 kg 013-02-045
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/250  100 / 250  1 kg 013-02-046

Zalety "Boczek Pieczony Sałatkowy"

  • Innowacyjność - łatwość aplikacji do różnych dań!
  • Szybkość podania - dzięki wcześniejszemu wypieczeniu!
  • Świeżość - zawsze świeży produkt, dzięki optymalnej wielkości opakowania!
  • Jakość - 200g boczku w 100g produktu!

Zastosowanie "Boczek Pieczony Sałatkowy"

  • Śniadania i kolacje - do kanapek! do tostów! do jajecznicy!
  • Obiad - do sałatek! do zup! do makaronów!

Wartości odżywcze "Boczek Pieczony Sałatkowy"

Wartość odżywcza w 100g %(100g)*
Wartość energetyczna 1661 kJ/400 kcal 20 %
Tłuszcz 31,0 g 44 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,0 g 60 %
Węglowodany 0,5 g <0,5 %
- w tym cukry <0,5 g <0,6%
 Białko 30,0 g  60 % 
Sól 2,4 g 40 %

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.

Pobierz prezentację!

boczek pieczony Kaminiarz

 

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f