Boczek Pieczony

  • bezglutenowy

Boczek Pieczony Sałatkowy to wędzonka wieprzowa, pieczona przy użyciu unikatowej na europejskim rynku technologii pieczenia suchym, gorącym powietrzem, bez użycia oleju

Boczek Pieczony Sałatkowy Kaminiarz

Boczek Pieczony Sałatkowy to produkt gotowy do zastosowania na zimno, lub po dalszej obróbce termicznej. Boczek najwyższej klasy. Mięso wieprzowe starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Więcej o specyfice boczku pieczonego przeczytasz tutaj.

Forma produktu, tj. drobne płatki pieczonego boczku, predestynuje go do dekorowania boczkiem sałatkowym różnych dań np. zup, sałatek. Wielkość płatków jest zróżnicowana 7/7 lub 12/12 mm, w zaleźności od potrzeb zamawiającego. Idealne rozwiązanie dla podmiotów z segmentu HoReCa, a także do zastosowań domowych!

Boczek Pieczony dostępny jest również w formie plastrów.

Gramatury - "Boczek Pieczony Plastry" 

Produkt  Wypieczenie Gramatura Indeks produktu 
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/200 100 / 200 1,0 kg 013-02-026
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/200  100 / 200 0,5 kg  013-02-027
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/200  100 / 200 2,2 kg   013-02-028
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/220 12/12  100 / 220 1 kg 013-02-035
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/220  100 / 220 1 kg  013-02-036
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/250 6mm  100 / 250  2 kg 013-02-045
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/250  100 / 250  1 kg 013-02-046

Zalety "Boczek Pieczony Sałatkowy"

  • Innowacyjność - łatwość aplikacji do różnych dań!
  • Szybkość podania - dzięki wcześniejszemu wypieczeniu!
  • Świeżość - zawsze świeży produkt, dzięki optymalnej wielkości opakowania!
  • Jakość - 200g boczku w 100g produktu!

Zastosowanie "Boczek Pieczony Sałatkowy"

  • Śniadania i kolacje - do kanapek! do tostów! do jajecznicy!
  • Obiad - do sałatek! do zup! do makaronów!

Wartości odżywcze "Boczek Pieczony Sałatkowy"

Wartość odżywcza w 100g %(100g)*
Wartość energetyczna 1661 kJ/400 kcal 20 %
Tłuszcz 31,0 g 44 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,0 g 60 %
Węglowodany <0,5 g <0,5 %
- w tym cukry <0,5 g <0,6%
 Białko 30,0 g  60 % 
Sól 3,4 g 57 %

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

Pobierz prezentację!

boczek pieczony Kaminiarz

 

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f