Przepisy z boczkiem!

logo

Surowy boczek poddany procesowi dojrzewania z wykorzystanie kultur bakterii, nabiera delikatności i wyrafinowanego smaku! Z powodzeniem zastąpi wołowinę w carpaccio, a szynkę parmeńską w innych przystawkach. Kilka kropel oliwy truflowej dodatkowo podkreśli wyjątkowość przystawki. Carpaccio z boczku dojrzewającego to przystawka dla prawdziwych koneserów

Składniki:

  • Boczek Dojrzewający Plastry
  • Oliwa truflowa
  • Rukola
  • Pieprz

Przygotowanie:

  • Boczek Dojrzewający Plastry wykładamy na talerz i układamy estetycznie
  • Posypujemy go świeżą, umytą rukolą, świeżo mielonym pieprzem oraz polewamy odrobiną oliwy truflowej do smaku
  • Wkładamy do lodówki by podać schłodzony lub serwujemy na podwójnym talerzu z pokruszonym lodem

Boczkorada

Perfekcja wymagana!
By Carpaccio z boczku się udało niezbędny jest doskonałej jakości boczek, perfekcyjnie pocięty na zegarmistrzowsko równe plastry. Tylko wtedy boczek będzie się dobrze prezentował na talerzu. W tym daniu nie ma kompromisów! Perfekcja wymagana!

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r