Przepisy z boczkiem!

logo

Idealne połączenie ryb i mięsa uzyskasz wybierając intensywny smak wędzonego boczku.

Składniki:

  • Filet dorsza ze skórą – 6 szt.
  • Boczek wędzony plastry – 190 g
  • Świeży koperek – pęczek
  • Marynata:
  • Oliwa – 1/2 szklanki
  • Ocet winny – 1/2 szklanki
  • Jałowiec – 15 ziarenek
  • Kolorowy pieprz – 15 ziarenek
  • Sól gruboziarnista – 1 łyżeczka

Przygotowanie:

  • Na desce rozgnieć ziarna jałowca i pieprzu. Dodaj do oliwy, dodaj sól i utrzyj. Do marynaty dolej ocet winny i dokładnie wymieszaj.
  • Filety z dorsza obtocz w marynacie i odstaw w chłodne miejsce na 20 minut.
  • Każdy filet owiń dwoma plastrami boczku. Ułóż na mocno rozgrzanym grillu.
  • Podawaj ze świeżym koperkiem.

Stopień trudności: średni
Czas przygotowania: do 45 minut
Dla 6 osób

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r