Przepisy z boczkiem!

logo

Sylwester, karnawał, czy zwykła domówka, tam potrzeba przygotowania „zagrychy”! Idealnym składnikiem do szybkiego przygotowania oryginalnych przekąsek jest boczek. Sławny jest boczek z suszonymi śliwkami, ale boczek jest tak uniwersalny, że świetnie komponuje się z wieloma produktami. Zwłaszcza, jeśli jest to boczek dojrzewający, prawdziwy rarytas, dla prawdziwych koneserów, dobra alternatywa dla szynki parmeńskiej.

Składniki:

  • Boczek Dojrzewający KAMINIARZ / 15 plastrów
  • dojrzałe avocado 1
  • dojrzałe mango1
  • pieprz

Przygotowanie:

  • avocado i mango obieramy ze skórki i dzielimy na 8 części
  • każdą cząstkę owijamy starannie plastrami dojrzewającego boczku i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  • tak powstałe frytki boczkowe obficie pieprzymy i wstawiamy do piekarnika, rozgrzanego na 180 stopni,
  • pieczemy około 15 minut, aż boczek będzie rumiany
  • podajemy z ulubionymi sosami

Alternatywa dla szynki parmeńskiej?

Boczek długo dojrzewający, powstały w wyniku procesu dojrzewania z wykorzystaniem kultur bakterii, to rarytas o wytrawnym smaku, dla koneserów. Wykorzystywany w ekskluzywnych hotelach, jako przekąska koktajlowa, prawdziwa alternatywa dla dojrzewających szynek (parmeńskiej lub serrano)

 

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r