Boczek jako produkt tradycyjny?

Boczek jest produktem bardzo mocno zakorzenionym w polskiej tradycji kulinarnej. O tym jak bardzo, przekonuje lista zarejestrowanych produktów tradycyjnych. Oto ona:

  • Boczek podegrodzki
  • Boczek nadwieprzański
  • Boczek sądecki tradycyjny
  • Boczek tradycyjny raciechowicki
  • Boczek wieprzowy wędzony
  • Boczek wędzony radomyski
  • Boczek swojski pilzneński
  • Boczek z Wetliny
  • Boczek wędzony dębowiecki
  • Boczek wędzony wolski
  • Mazurski boczek wędzony
  • Boczek domowy z Kasinki
  • Boczek duszony w piwie
  • Boczek gotowany z Podstolic
  • Boczek tradycyjny z Czernichowa
  • Boczek wiejski z Proszówek
  • Boczek wędzony z Wisznic
  • Boczek wędzony z Ejszeryszek
  • Boczek pieczony z Górna
  • Boczek wędzony z Zaborowa
  • Nadolski boczek tradycyjnie wędzony
  • Boczek w słoju z Górna
  • Boczek wędzony z Wierzawic (Wierzawice)
  • Boczek wędzony łuskany z Szadku
  • Boczek wędzony z Bilskiej Woli
  • Boczek wędzony z mazurskiej masarni

Zapraszamy do zapoznania się z poszczególnymi produktami pod linkiem: https://www.gov.pl/web/gov/szukaj?query=boczek&category=kategoria&page=1&size=25 

Poznacie tam stojące za nimi niezwykłe historie. A może od razu chcecie coś ugotować? To zapraszamy na bloga: www.lubienaboczku.pl

Boczek wędzony Kaminiarz pieczony w piwie

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f