Opracowany w 2003 roku Międzynarodowy Standard Żywności (International Food Standard), stanowi dziś jeden z najważniejszych światowych standardów bezpieczeństwa i jakości żywności. IFS zapewnia bezpieczeństwo w całym łańcuchu produkcyjnym przemysłu spożywczego.
Uznawany jest przez Global Food Safety Initiative (GFSI - Globalna Inicjatywa Bezpieczeństwa Żywności). Zakład Mięsno Wędliniarski Kaminiarz pierwszy certyfikat IFS otrzymał w roku 2011.
Audyt, który przeprowadzono w listopadzie ub.r., dotyczył przeglądu procedur oraz standardów wg najnowszej wersji standardu tj., v. 7 wprowadzonej w październiku 2020r. Miło nam poinformować, że właśnie otrzymaliśmy oryginał certyfikatu formalnie potwierdzający respektowanie standardów systemu.
Zakład produkcyjny w Święciechowie otrzymał ocenę „Higher Level” z wynikiem 99,02%!
Bezpośrednie korzyści z posiadania certyfikatów to potwierdzenia wysokiej jakości standardów bezpieczeństwa produkcji oraz zwiększenie zaufania ze strony konsumentów i kontrahentów. Jednostką certyfikującą była firma SGS, światowy lider w dziedzinie kontroli, weryfikacji, testowania i certyfikacji.
Kolejny audyt odbędzie się jesienią bieżącego roku.
Zobacz certyfikat - kliknij.
Więcej o jakości: https://bit.ly/Kaminiarz_Boczek_w_standardzie_BRC_IFS