3 września otrzymaliśmy pismo od zarządu Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, dotyczące nowej umowy licencyjnej.
Zarząd Stowarzyszenia potwierdza, że 25 zgłoszonych produktów marki Kaminiarz, jest wolnych od glutenu, co potwierdziły badania laboratoryjne oraz audyt produkcyjny wg standardu AOECS (Europejskiego Zrzeszenia Stowarzyszeń Osób z Celiakią, www.aoecs.org).
Oznacza to, że następujące produkty mogą być bezpiecznie stosowane w diecie bezglutenowej:
- Boczek Wędzony Krojony 180g
- Boczek DK Wędzony 95g
- Boczek DK Parzony 95g
- Boczek Dojrzewający 150g
- Boczek Gotowany 150g
- Boczek Wędzony DK 250g
- Boczek Wędzony Delikatesowy ½ VAC
- Boczek Parzony Delikatesowy ½ VAC
- Szynka Gotowana 95 / 150g
- Szynka Konserwowa 95g
- Szynka Parzona 150g
- Szynka Dojrzewająca 95 / 150g
- Polędwica Sopocka 95 / 150g
- Polędwica Wędzona 95g
- Polędwica Łososiowa 100g
- Polędwica Łososiowa 150g
- Polędwica Dojrzewająca 100g
- Schab Wędzony 150g
- Schab Gotowany 150g
- Schab z Majerankiem 95g
- Tyrolska 95g
- Kiełbasa Polska 400g / 500g
- Kiełbasa Krakowska 95 / 150 / 250g
- JERKY Wieprzowe Classic 35g
- JERKY Wieprzowe Pieprzowe 35g
Aktualizacja: 19.11.2020
Prosimy o zapoznanie się z oświadczeniem Zarządu dotyczącym produkcji bezglutenowej - kliknij OŚWADCZENIE
Smacznego!