Informacja o projekcie

flag yellow low                                                                                      PROW 2014 2020 logo kolor Kaminiarz

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:

Europa inwestująca w obszary wiejskie”. 

Operacja mająca na celu wprowadzenie do oferty Zakładu Mięsno-Wędliniarskiego Kaminiarz sp. z o.o. sp.k. usługowego mrożenia i przechowywania produktów rolnych oraz suszonego mięsa typu jerky, i poprawę warunków przechowywania produktów własnych współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Zakres operacji obejmuje rozbudowę zakładu o mroźnię, a także zakup nowych maszyn i urządzeń.

W wyniku realizacji operacji w zakładzie produkcyjnym wprowadzone zostaną innowacyjności produktowe:

  • usługowe mrożenie i przechowywanie towarów
  • suszone mięso tzw. jerky

Wdrożone zostaną również rozwiązania w obszarze ochrony środowiska poprzez zastosowanie systemu odzysku ciepła w urządzeniach chłodniczych.

 

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r