Przygotowanie kanapek otwiera pole do kreatywności. Naszym zdaniem, najlepsze są te z boczkiem. Plaster smażonego boczku doda niezrównanego aromatu i zapewni większą sytość oraz energetyczność posiłku!
Szybkie śniadanie? A może drugie śniadanie do pracy? Przekąska na mieście? Czy szybka kolacja? Niezależnie od motywu, kanapki sprawdzają się znakomicie i są obecne w naszym codziennym menu! Na kanapki położyć możemy wszystko i ... jeszcze więcej, ale my rekomendujemy boczek!
Do zimnych kanapek Boczek Parzony lub Boczek Dojrzewający, do ciepłych - idealny na chips z bekonu - Boczek Wędzony lub Boczek Pieczony.
Zyskamy smak, aromat, energetyczność i sytość. Czegóż chcieć więcej? ... Więcej boczku! Smacznego!
Składniki do kanapki z boczkiem i jajkami na twardo:
- Boczek Parzony Plastry KAMINIARZ DK
- chleb tostowy
- 2 jajka
- łyżka majonezu
- łyżka jogurtu greckiego
- świeże warzywa (pomidory, ogórki, cukinia, rzodkiewka )
- przyprawy: sól, pieprz
Jak przygotować kanapkę z boczkiem i jajkami na twardo?
- pieczywo opiekamy
- majonez łączymy z jogurtem i doprawiamy solą i pieprzem
- świeże chrupiące warzywa starannie myjemy i kroimy na plastry
- jajka gotujemy na twardo i kroimy w plastry
- układamy na pieczywie kolejno: sos, warzywa, boczek parzony i jajka