Boczek Pieczony Sałatkowy to produkt gotowy do zastosowania na zimno, lub po dalszej obróbce termicznej. Boczek najwyższej klasy. Mięso wieprzowe starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Więcej o specyfice boczku pieczonego przeczytasz tutaj.
Forma produktu, tj. drobne płatki pieczonego boczku, predestynuje go do dekorowania boczkiem sałatkowym różnych dań np. zup, sałatek. Wielkość płatków jest zróżnicowana 7/7 lub 12/12 mm, w zaleźności od potrzeb zamawiającego. Idealne rozwiązanie dla podmiotów z segmentu HoReCa, a także do zastosowań domowych!
Boczek Pieczony dostępny jest również w formie plastrów.
Gramatury - "Boczek Pieczony Plastry"
Produkt | Wypieczenie | Gramatura | Indeks produktu |
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/200 | 100 / 200 | 1,0 kg | 013-02-026 |
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/200 | 100 / 200 | 0,5 kg | 013-02-027 |
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/200 | 100 / 200 | 2,2 kg | 013-02-028 |
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/220 12/12 | 100 / 220 | 1 kg | 013-02-035 |
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/220 | 100 / 220 | 1 kg | 013-02-036 |
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/250 6mm | 100 / 250 | 2 kg | 013-02-045 |
Boczek Pieczony Sałatkowy 100/250 | 100 / 250 | 1 kg | 013-02-046 |
Zalety "Boczek Pieczony Sałatkowy"
- Innowacyjność - łatwość aplikacji do różnych dań!
- Szybkość podania - dzięki wcześniejszemu wypieczeniu!
- Świeżość - zawsze świeży produkt, dzięki optymalnej wielkości opakowania!
- Jakość - 200g boczku w 100g produktu!
Zastosowanie "Boczek Pieczony Sałatkowy"
- Śniadania i kolacje - do kanapek! do tostów! do jajecznicy!
- Obiad - do sałatek! do zup! do makaronów!
Wartości odżywcze "Boczek Pieczony Sałatkowy"
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 1661 kJ/400 kcal | 20 % |
Tłuszcz | 31,0 g | 44 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12,0 g | 60 % |
Węglowodany | <0,5 g | <0,5 % |
- w tym cukry | <0,5 g | <0,6% |
Białko | 30,0 g | 60 % |
Sól | 3,4 g | 57 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Pobierz prezentację!