Niewielka gramatura czyni z niego praktyczną i znakomitą przyprawę w kuchni. 250g to optymalna ilość od zastosowania domowego, gwarantuje świeżość i utrzymanie jakości. Nie zdążysz się nim znudzić, i na pewno… go nie wyrzucisz. Idealny do zup, pierogów, makaronów oraz jako omasta, skwarki! Więcej o specyfice boczku wędzonego przeczytasz tutaj.
Ze względu na to, że podczas procesu wędzenia mięso staje się ciągliwe, a krojenie może sprawiać trudność, Boczek Wędzony występuje również w wariancie krojonym w kostkę, jako Boczek Wędzony Krojony 180g lub 500g.
Zalety produktu
- Najwyższa jakość mięsa!
- Praktyczna gramatura!
- Niewielka cena jednostkowa!
- Produkt zawsze świeży!
- Wędzony tradycyjnie, dymem!
Zastosowanie
- Śniadania i kolacje - do jajecznicy!
- Obiad - do zup! do żurku! do pierogów! do spaghetti carbonara! jako omasta, skwarki!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 1030 kJ/248 kcal | 12 % |
Tłuszcz | 20 g | 29 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7 g | 35 % |
Węglowodany | 2 g | <1 % |
- w tym cukry | 2 g | <2 % |
Białko | 14 g | 28 % |
Sól | 3,4 g | 57 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.