Boczek • Zalety

Ta świetna.. mięsna przyprawa, powinna być obecna w kuchni każdego smakosza! Nie boimy się mówić, że to boczek sprawia, iż… potrawy wreszcie smakują!

tlo boczek zalety

Boczek jest najdoskonalszą mięsną przyprawą! To mięso wieprzowe wzbogacone o tłuszcz, który jest nośnikiem smaku i energii! Wytapiany podczas smażenia tłuszcz daje wyjątkowy aromat i smak oraz dawkę niezbędnej energii! Jak żaden inny rodzaj mięsa ma  właściwość wydobywania najlepszych smaków potraw, których jest dodatkiem.

To dlatego boczek – zwany u nas jeszcze szyprką, a w innych kręgach kulturowych bekonem, baconem, beiconem, pancettą, czy speckiem - jest nieodłącznym składnikiem różnych kuchni, zwłaszcza włoskiej, brytyjskiej, amerykańskiej, z chęcią spożywany jest także w Azji. Boczek od zawsze odgrywał silną pozycję również w kuchni polskiej.

 

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f