Boczek - Produkcja w standardzie BRC
Marka „Kaminiarz” realizuje swoją misję poprzez skupienie na doskonaleniu jakości procesów zarządzania i produkcyjnych oraz innowacjach technologicznych (zobacz INNOWACJE). Kluczowe znaczenie ma dla nas bezpieczeństwo zdrowotne wytwarzanych produktów. To bezpieczeństwo gwarantuje wypełnianie przez zakład standardu żywności BRC, weryfikowanego w okresowych audytach przez niezależne jednostki certyfikujące.
Pierwsze certyfikaty BRC za zgodność z wymaganiami obu standardów zakład otrzymał już w roku 2011. Był jednym z pierwszych krajowych zakładów, co wynikało z szerokiej aktywności eksportowej w zakresie sprzedaży boczku do Europy kontynentalnej i na Wyspy Brytyjskie. Od tego czasu zakład w Święciechowie poddawany jest corocznej ewaluacji przestrzegania standardów. Ostatni audyt przeprowadzony zostały w listopadzie 2022 roku.
Bezpieczeństwo w zakładzie spożywczym to przede wszystkim odpowiedzialność wobec konsumentów i ich zdrowia - podkreśla Tomasz Przymencki dyrektor produkcji ZMW Kaminiarz - To również podstawa istnienia wszystkich firm sektora, dlatego cieszę się, że po raz kolejny otrzymaliśmy wysoką ocenę jakości.
Pobierz Certyfikat BRC 9 - kliknij
Produkty bezglutenowe
Miło nam poinformować, że z dniem 19 sierpnia 2015 roku, ZM KAMINIARZ po raz pierwszy otrzymał licencję na używanie międzynarodowego znaku „Przekreślonego Kłosa”, oznaczającego wytwarzanie produktów wolnych od glutenu. W sierpniu 2020 roku umowa została rozwiązana. Od tego momentu produkty bezglutenowe marki oznaczane są autorskim znakiem zakładu. Czytaj oświadczenie Zarządu dot. produkcji bezglutenowej na Oświadczenie
Więcej informacji o celiakii i diecie bezglutenowej na www.celiakia.pl
Zakład produkcyjny w Święciechowie, oprócz systemów jakości HACCP oraz BRC, spełnia ponadto szereg wewnętrznych systemów jakości opracowanych przez krajowych i zagranicznych liderów sektora przetwórstwa spożywczego.