wytwarzamy według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z najlepszego surowca. Boczek dojrzewający to najwyższej jakości element selekcjonowanej wieprzowiny, poddany po peklowaniu procesowi dojrzewania, z wykorzystaniem kultur bakterii.
Boczek dojrzewający to najwyższej jakości element selekcjonowanej wieprzowiny, poddany po peklowaniu procesowi dojrzewania, z wykorzystaniem kultur bakterii. Boczek produkujemy w oparciu o doskonalone przez dekady procedury produkcyjne, specjalistyczne technologie i najlepszy surowiec. Najnowocześniejsze technologie produkcyjne udanie łączymy przy tym z tradycyjnymi elementami. Zobowiązuje nas do tego tradycja masarska pielęgnowana od 1926 roku!
W wyniku dojrzewania boczek zyskuje głęboki, ciemnobordowy kolor, wyraźnie sugerujący produkt o wysokiej jakości. Celem procesu dojrzewania, oprócz smakowitości, jest przede wszystkim tenderyzacja boczku, która powoduje, że uzyskuje on odpowiednią kruchość i delikatność. W ofercie marki boczek dojrzewający występuje tylko w plastrach. Zegarmistrzowsko równych, o grubości 1,5 mm, niemal przezroczystych.
Perfekcja w smaku i formie. Produkt z kategorii Premium, wyznaczający standardy w swojej kategorii rynkowej, pozostający punktem odniesienia dla produktów konkurencyjnych.
W procesie dojrzewania boczek nabiera wytrawnego, wyjątkowego smaku, zbliżonego do smaku wędlin długodojrzewających, dodatkowo wzmocnionego osobliwą kombinacją przypraw imbiru, pieprzu i czosnku. To najszlachetniejsza odmiana boczku w ofercie marki KAMINIARZ, znakomicie nadająca się jako otulina np. do szparagów, ryb, jako element zdobniczy na talerzu, czy wreszcie, jako ekskluzywna przekąska koktajlowa, równa klasą szynkom dojrzewającym.