Boczek parzony

Boczek parzony, to najwyższej jakości element selekcjonowanej wieprzowiny, poddany procesowi parzenia po uwędzeniu. To strategiczny produkt w ofercie marki KAMINIARZ, wytwarzamy w formie plastrów, płata i stałowagowych porcji, według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z najlepszego surowca. W końcu… tradycja zobowiązuje!

Czytaj więcej

Boczek Parzony

Boczek parzony produkujemy w oparciu o doskonalone przez dekady procedury produkcyjne, specjalistyczne technologie i najlepszy surowiec. Najnowocześniejsze technologie produkcyjne udanie łączymy przy tym z tradycyjnymi elementami. Boczek przed wyparzeniem wędzimy bowiem tradycyjnie, dymem z drewna olchowego lub bukowego. W końcu tradycja zobowiązuje!

Boczek parzony ma lekko różowy kolor, charakterystyczny dla świeżej wieprzowiny. Od wyrobów wędzonych, odróżnia go większa soczystość. W wyniku wyparzania boczek, nabiera pożądanej kruchości. Dlatego boczek parzony w plastrach marki KAMINIARZ oceniany jest jako niezwykle delikatny, jak na tą część wieprzowiny, produkt.

Zwłaszcza, gdy jest to Boczek Parzony DK 95, produkt z kategorii Premium, który wyznacza standardy w swojej kategorii rynkowej, pozostając punktem odniesienia dla produktów konkurencyjnych!

Uniwersalny, lekko słonawy smak boczku parzonego, pozbawiony jest charakterystycznych nut wędzenia. Jego smakowa neutralność powoduje, że wykorzystywany jest również jako tzw. omasta, czy skwarki. Nic dziwnego, że najpopularniejszą formą w sprzedaży jest Boczek Parzony Paski oraz porcje stałowagowe 250g. Zapewnia przede wszystkim aromat i jest nośnikiem innych smaków. Ze względu na swoją specyfikę zostawia sporo przestrzeni dla przypraw i dalszego indywidualizowania smaków potraw. Nie dominuje, jak wyroby wędzone. Idealna mięsna przyprawa do smażenia lub gotowania. Boczek ten jest także świetną alternatywą dla schabu, szynki gotowanej, czy innej wędliny śniadaniowej.

Zastanawiacie się do jakich dań i składników najlepiej użyć boczek parzony? Odpowiedź znajdziecie tutaj (kliknij link). Niezależnie jednak czy wybierzesz boczek parzony, czy smażony i tak… wybierzecie dobrze! Wzbogacicie dania o wyjątkowy aromat i smak boczku. Zaskoczcie rodzinę lub przyjaciół! Skorzystajcie z inspiracji w serwisie "Lubię na Boczku"! 

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f