Plastry parzonego boczku, o optymalnej wielkości, uwzględniającej specyfikę pizzy oraz technologię jej przygotowywania. Boczek w tej postaci przygotowany został w odpowiedzi na potrzeby zgłaszane przez producentów pizzy oraz sieci gastronomiczne specjalizujące się w serwowaniu pizzy.
Dzięki specjalistycznej technologii plastry są perfekcyjnie cienkie, mają grubość 1,5 mm. To najwyższej klasy mięso wieprzowe, starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Wędzony tradycyjną metodą dymem z drewna olchowego, a następnie poddany procesowi parzenia. Opakowanie jednostkowe zawiera 400g boczku. Więcej o specyfice boczku parzonego przeczytasz tutaj.
Zalety produktu
- Dostosowany do specyfiki pizzy!
- Najwyższa jakość mięsa!
- Produkt pozbawiony skóry i chrząstek!
- Produkt świeży produkt!
- Praktyczna gramatura!
Zastosowanie
- Do pizzy!
- Do tostów!
- Do gyrosów!
- Do tortilli!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 745kJ/179 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 13 g | 19 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,7 g | 24 % |
Węglowodany | 0,9 g | <1 % |
- w tym cukry | 0,5 g | <1 % |
Białko | 15 g | 30 % |
Sól | 2 g | 33 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Pobierz prezentację!