Mięso starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Produkt najwyższej klasy. Boczek, po uwędzeniu, poddany wyparzaniu. Dłuższa obróbka termiczna wpływa na jego wyjątkową kruchość i delikatność. Dzięki specjalistycznej technologii boczek tniemy na perfekcyjnie cienkie plastry o grubości 1,5 mm.
Opakowanie jednostkowe zawiera 700-850gr produktu. Zawartość idealna dla potrzeb segmentu HoReCa. Plastry parzonego boczku świetnie sprawdzają się również jako wędlina do chleba, tosta. Więcej o specyfice boczku parzonego przeczytasz tutaj.
Produkt dostępny również w mniejszych gramaturach: 95g, 500g i płacie.
Jeśli prowadzisz niedużą restaurację, to Boczek Parzony Plastry Tacka jest dla Ciebie właściwym rozwiązaniem!
Zalety produktu
- Gramatura idealna dla HoReCa!
- Żadnych ubytków i strat!
- Zawsze świeży produkt!
- Produkt pozbawiony skóry i chrząstek!
- Efektywniejsza kontrola nad kosztami!
- Szybsza praca w kuchni!
- Wyższa jakość i estetyka dań!
Zastosowanie
- Śniadania i kolacje - jako otulina do białej kiełbasy! jako otulina do parówek! jako otulina do jajek! do kanapek!
- Obiad - jako otulina do zrazów! do pieczenia! do spaghetti carbonara!
- Przekąska - do pizzy!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 745 kJ/179 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 13 g | 19 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,7 g | 24 % |
Węglowodany | 0,9 g | <1 % |
- w tym cukry | 0,5 g | <1 % |
Białko | 15 g | 30 % |
Sól | 2 g | 33 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Pobierz prezentację!