Boczek to strategiczny produkt w ofercie marki KAMINIARZ, dlatego wytwarzamy go według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z selekcjonowanego surowca. Tradycja, zobowiązuje jednak nie tylko do jakości, ale i …innowacji. To dlatego wprowadziliśmy na rynek boczek pieczony w plastrach (CHIPS), słupkach (kostka) oraz sałatkowy.
Boczek pieczony produkujemy w oparciu o doskonalone przez dekady procedury produkcyjne oraz najnowocześniejsze technologie pieczenia. Wykorzystujemy unikatową na skalę europejską technologię pieczenia suchym, gorącym powietrzem, bez użycia oleju! W kontekście powszechnego trendu food-healthy to znakomita wiadomość dla fanów boczku! Technologia ta umożliwia ponadto szerokie zróżnicowanie stopnia wypieczenia boczku (100/125 do 100/400) oraz gwarantuje wysoką standaryzację wypieczenia.
Boczek pieczony oferujemy w postaci plastrów, słupków lub płatków (Boczek Sałatkowy) oraz różnych gramaturach opakowań. Złotawo-brązowy kolor boczku powoduje, że nie można go pomylić z żadnym innym boczkiem. Dzięki wspomnianej technologii i odpowiednim parametrom wysmażania, boczek uzyskał pożądaną kruchość.
Charakterystyczny i wyrazisty posmak pieczenia, najbardziej trafi do gustu sympatykom boczku wędzonego. Smak i zwarta konsystencja, czynią z niego świetny dodatek do dań typu: jajecznica na angielsku, hamburger, tortilla, czy sałatka.
Boczek w tej postaci to również świetna przekąska bekonowa na zimno lub otulina np. do schabu lub mięsa drobiowego. Dla konsumentów kochających sałatki i zupy, ale uwielbiających aromat mięsa, przygotowaliśmy Boczek Pieczony Sałatkowy,, siekany na drobne płatki, idealny także do przystrojenia wszelkich dań.