Hit sprzedaży! Mięso wieprzowe najwyższej klasy. Boczek krojony kostka to idealnie równe kawałki wędzonego boczku. Proces wędzenia powoduje, że mięso jest ciągliwe, a krojenie może sprawiać trudność.
Boczek krojony kostka to gotowe, praktyczne rozwiązanie, zwiększone przez pakowanie w dwie niezależne foremki, każda o pojemności 90g. Zapewnia to produktowi ogromną funkcjonalność i czyni z niego praktyczną przyprawę w kuchni. Nie zdążysz się nim znudzić i na pewno… go nie wyrzucisz. Idealny, jako omasta, skwarki, do żurku lub makaronów. Wędzony tradycyjną metodą dymem z drewna olchowego. Mięso wieprzowe starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Więcej o specyfice boczku wędzonego przeczytasz tutaj.
Uwaga: Produkt bezglutenowy. Dostępny również w gramaturze 500g oraz w opakowaniach zbiorczych 2kg.
Zalety produktu
- Praktyczna forma pakowania w dwóch niezależnych DuoPack-ach!
- Zawsze świeży produkt!
- Produkt pozbawiony skóry!
- Produkt pozbawiony chrząstek!
- Niewielka cena jednostkowa!
- Najwyższa jakość mięsa!
Zastosowanie
- Śniadania i kolacje - do jajecznicy!
- Obiad - jako omasta, skwarki! do piergów! do zup! do żurku! do spaghetti carbonara!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 1382 kJ/334 kcal | 17 % |
Tłuszcz | 30 g | 43 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g | 60 % |
Węglowodany | 2,7 g | 1 % |
- w tym cukry | 1,3 g | 1,4 % |
Białko | 14 g | 28 % |
Sól | 2,6 g | 43 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Pobierz prezentację!