Mięso starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Produkt najwyższej klasy. Boczek, wędzony jest tradycyjną metodą, dymem z drewna olchowego. Dzięki specjalistycznej technologii pocięty na perfekcyjnie cienkie plastry o grubości 1,5 mm.
Boczek wędzony świetnie sprawdza się jako zimna wędlina do chleba, a przy właściwym usmażeniu nabiera kruchości i zalet chips-a bekonowego. Więcej o specyfice boczku wędzonego przeczytasz tutaj.
Boczek Wędzony DK 2 x 250g składa się z dwóch foremek każde po 250g. Zapewnia to produktowi ogromną funkcjonalność, idealnie uwzględniającą potrzeby segmentu HoReCa. Idealna porcja na imprezę, party. Dostępny również w mniejszych gramaturach: 95g, 850g i płacie.
Zalety produktu
- Gramatura idealna dla HoReCa!
- Żadnych ubytków i strat!
- Zawsze świeży produkt!
- Produkt pozbawiony skóry i chrząstek!
- Efektywniejsza kontrola nad kosztami!
- Szybsza praca w kuchni!
- Wyższa jakość i estetyka dań!
Zastosowanie
- Śniadania i kolacje - do kanapek! do tostów! do jajecznicy! do hamburgera!
- Obiad - jako otulina szparagów, zrazów! do pieczenia! do spaghetti carbonara!
- Przekąska - jako samodzielna przekąska koktajlowa! jako otulina do różnych produktów np. suszonych śliwek!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 1030 kJ/248 kcal | 12 % |
Tłuszcz | 20 g | 29 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7 g | 35 % |
Węglowodany | 2 g | <1 % |
- w tym cukry | 2 g | 2 % |
Białko | 14 g | 28 % |
Sól | 3,4 g | 57 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.