100g szynki dojrzewającej wyprodukowano ze 113 g najwyższej jakości mięsa wieprzowego!
Mięso starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek, o ciemnobordowym, apetycznym kolorze. W procesie dojrzewania produkt osiągnął dodatkowy efekt tenderyzacji, dzięki czemu wędlina jest krucha, delikatnie ciągliwa. Dzięki specjalistycznej technologii szynka oferowana jest w formie perfekcyjnie cienkich plastrów o grubości 1,5 mm, w opakowaniach o gramatura 95, 150g, 2x250g i ok 500g.
Produkt o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości białka. Wytrawny smak czyni z niej idealną przekąskę koktajlowa, ekskluzywną, dla koneserów. Szynka Dojrzewająca KAMINIARZ to znakomita alternatywa dla dojrzewającej szynki parmeńskiej.
Uwaga: Szynka Dojrzewająca KAMINIARZ jest produktem bezglutenowym.
Zalety Szynki Dojrzewającej:
- Wytrawny smak!
- Wysoka zawartość białka!
- Najwyższa jakość mięsa wieprzowego!
- Produkt pozbawiony skóry i chrząstek!
- Praktyczna gramatura!
- Zawsze świeży produkt!
- Niewielka cena jednostkowa!
Zastosowanie Szynki Dojrzewającej:
- Śniadania i kolacje - do kanapek! do sałatek!
- Obiad - jako otulina np. szparagów, zrazów!
- Przekąska - jako samodzielna przekąska koktajlowa! jako otulina do różnych produktów np. suszonych śliwek!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 692 kJ/165 kcal | 8,3 % |
Tłuszcz | 7,3 g | 10,5 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g | 12,5 % |
Węglowodany | 1,1 g | <1,0 % |
- w tym cukry | 0,5 g | <1,0 % |
Białko | 24 g | 48 % |
Sól | 4,0 g | 67 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Pobierz prezentację!