Pomysł na szybką, a jednocześnie wyjątkową przystawkę dla niespodziewanych gości? Sprawdź przepis na przystawkę dla koneserów: Carpaccio z boczkiem dojrzewającym!
Surowy boczek poddany procesowi dojrzewania z wykorzystanie kultur bakterii, nabiera delikatności i wyrafinowanego smaku! Z powodzeniem zastąpi wołowinę w carpaccio, a szynkę parmeńską w innych przystawkach. Kilka kropel oliwy truflowej dodatkowo podkreśli wyjątkowość przystawki. Carpaccio z boczku dojrzewającego to przystawka dla prawdziwych koneserów
Bekonowe carpaccio z boczku dojrzewającego - składniki:
- Boczek Dojrzewający Plastry
- Oliwa truflowa
- Rukola
- Pieprz
Jak przygotować bekonowe carpaccio z boczku dojrzewającego?
- Boczek Dojrzewający Plastry wykładamy na talerz i układamy estetycznie
- Posypujemy go świeżą, umytą rukolą, świeżo mielonym pieprzem oraz polewamy odrobiną oliwy truflowej do smaku
- Wkładamy do lodówki by podać schłodzony lub serwujemy na podwójnym talerzu z pokruszonym lodem