Ciasto francuskie z boczkiem, to szybka i smaczna przekąska!
Już samo ciasto francuskie z boczkiem wystarczy na kawał dobrej przyjemności. Nie żartujemy! Ale gdy dodacie do niego kozi ser, szpinak i jajko, to już będzie wieża Eiffla przyjemności! Danie będzie ponadto bardziej energetyczne, i będzie trzymało dłużej? Bon appétit!
Składniki do przepisu na ciasto francuskie z boczkiem wędzonym:
- Boczek Wędzony Krojony Kostka KAMINIARZ
- ciasto francuskie
- kozi ser
- szpinak
- jajko
Jak zrobić ciasto francuskie z boczkiem?
- z ciasta francuskiego wykrawamy kółka, smarując je roztrzepanym jajkiem
- dodajemy umyty, porwany na mniejsze części szpinak, kawałki boczku wędzonego oraz plastry koziego sera
- pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
- gotowe tarty posypujemy posiekanym szpinakiem