Dania z boczkiem

logo

Ciasto francuskie z boczkiem, to szybka i smaczna przekąska!  

Już samo ciasto francuskie z boczkiem wystarczy na kawał dobrej przyjemności. Nie żartujemy! Ale gdy dodacie do niego kozi ser, szpinak i jajko, to już będzie wieża Eiffla przyjemności! Danie będzie ponadto bardziej energetyczne, i będzie trzymało dłużej?  Bon appétit!

 

Składniki do przepisu na ciasto francuskie z boczkiem wędzonym:

  • Boczek Wędzony Krojony Kostka KAMINIARZ  
  • ciasto francuskie
  • kozi ser
  • szpinak
  • jajko  

Jak zrobić ciasto francuskie z boczkiem?

  • z ciasta francuskiego wykrawamy kółka, smarując je roztrzepanym jajkiem
  • dodajemy umyty, porwany na mniejsze części szpinak, kawałki boczku wędzonego oraz plastry koziego sera
  • pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
  • gotowe tarty posypujemy posiekanym szpinakiem 
ciasto francuskie z boczkiem wędzonym  kostka Kaminiarz

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f