Dania z boczkiem

logo

Ziemniaki i boczek to w kuchni przepis na łatwy sukces. Taka zupa ziemniaczana z boczkiem wędzonym to i rozgrzeje i nasyci i... zachwyci. Zwłaszcza mężczyzn. A gdyby tak jeszcze połączyć te produkty z jabłkami? 

Kombinacja warzyw, owoców i mięsa nie zawsze zdaje egzamin, chyba, że... tym mięsem jest - tak zgadliście - boczek! Uniwersalność boczku zawsze nas oszałamia, tak było, i tym razem. Słodko kwaśne smaki jabłek, surowo-warzywny smak ziemniaków i intensywnie wędzony boczek dały mix, który uwodzi i już wiemy, że do tych smaków będziemy wracali. 

Składniki do zupy ziemniaczanej z boczkiem:

  • Boczek Wędzony Plastry 95g KAMINIARZ
  • 0,5 kg jabłek
  • 0,5 kg ziemniaków
  • śmietana 18%

Jak przygotować zupę ziemniaczaną z boczkiem:

  • jabłka i ziemniaki gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości
  • dodajemy bulion warzywny oraz kilka łyżek śmietany
  • miksujemy na gładki krem
  • plastry boczku wędzonego prażymy na suchej patelni, po czym dekorujemy wierzch zupy
Zupa ziemniaczana z boczkiem wędzonym

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f