Fast-food bez boczku nie istnieje, a najlepszy fast-food to... domowy fast-food? Zgadzacie się? Wypróbujcie prosty przepis na tortillę z boczkiem i się przekonajcie!
Tortilla czyli placki z mąki pszennej lub kukurydzianej to wdzięczny temat na domowy fast-food. W kuchni meksykańskiej tortilla stanowi bazę bardziej skomplikowanych potraw, jak np. quesadilla, tacos, enchiladas, wrap i innych. Jej wdzięczność polega jednak na tym, że można w nią zawinąć co w duszy gra, lub co zostało w lodówce i zawsze będzie smakowała. Nie wierzycie? To wypróbujcie ten przepis!
Składniki do tortilli z boczkiem:
- Boczek Wędzony Plastry 95g KAMINIARZ
- placki tortilli
- cebula cukrówka
- musztarda
Jak przygotować tortillę z boczkiem:
- cebulę szatkujemy i szklimy na łyżce oleju, dodajemy boczek i 2 łyżki wody
- przykrywamy i dusimy razem do zarumienienia się boczku
- placki tortilli obficie smarujemy musztardą i wykładamy cebulką z boczkiem
- ściśle zwijamy placki i rumienimy jeszcze chwilę na patelni