Dania z boczkiem

logo

Sałatka z boczkiem to sposób na większą sytość dania!      

Co zrobić by sałatka nie była zaledwie przekąską, ale trzymała dłużej? Wystarczy dodać do niej boczku np. w postaci smażonych chipsów. Sałatka dzięki boczku nabierze charakteru i mięsnego aromatu, który mile powitają zwłaszcza mężczyźni, a samo danie będzie bardziej energetyczne.  

 

Składniki do przepisu - sałatka z boczkiem:

  • Boczek Dojrzewający Plastry KAMINIARZ  
  • 1 opak. rukoli
  • 2 kromki chleba razowego
  • 150 g fasolki szparagowej
  • 150 g pomidorków koktajlowych 
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwa z oliwek 

Jak zrobić sałatkę z boczkiem?

  • oliwę oraz przyprawy połączyć ze sobą i ucierać łyżką przez kilka minut , po czym wstawić do lodówki
  • boczek dojrzewający w plastrach smażymy na suchej patelni do wytopienia tłuszczu
  • chleb kroimy w kostkę i podsmażamy razem z boczkiem
  • fasolkę szparagową obieramy i gotujemy do miękkości
  • rukolę oraz pomidorki myjemy i dzielimy na mniejsze części
  • wszystkie składniki układamy warstwowo na talerzu i podajemy ze schłodzonym sosem 
Sałatka z boczkiem dojrzewającym KAMINIARZ - przepis

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f